Bli medlem!

Du är hjärtligt välkommen som medlem i Surfclub Klagshamn om du är en aktiv vindsurfare!

Vår klubb är en ideell förening som bygger på engagemang av våra medlemmar. Klubben får inga externa bidrag. Genom insatser av våra medlemmar kan klubben fortleva, utvecklas och nödvändigt underhåll utföras. Bl.a. har vi en Våröppningsdag och en Höststäddag varje år där det förväntas en insats från medlemmarna. Vill du hjälpa till lite extra och bidra med dina kunskaper är du även välkommen att höra av dig till någon i styrelsen.

Kitesurfare hänvisas till någon av de lokala kiteklubbarna på grund av fågelintresserades kritiska inställning till kitesurf i detta område.

Medlemskap i Surfclub Klagshamn ger fina förmåner, samtidigt som det förväntas att man följer klubbens stadgar.

Ordinarie – 500 kr / år
Familj – 600 kr / år (samma adress)

Ansök om medlemskap i länken nedanför. Fakturering sker först efter några dagar om styrelsen godkänt medlemskap.

Bli medlem här!

Medlemsförmåner

1. En spot att surfa på!

Nog den viktigaste och mest självklara punkten. Under åren som gått har det varit på tapeten att klubben skulle vara tvungen att flytta samt diverse andra inskränkningar i verksamheten. Detta har vi i positiv anda med kommunen lyckats förändra.

Utan en klubb som aktivt bevakar och belyser konsekvenserna för vindsurfingen så kan faktiskt denna spot komma att försvinna på sikt. Klubben kommer som ett led i detta arbete att genomföra och dokumentera en långsiktigt vision för att lättare kunna föra diskussioner med berörda parter och medlemmar. Hör gärna av dig om du idéer, av mer långsiktig natur, kring klubbens framtida verksamhet och gestaltning!

2. Hyra förvaringsplats för vindsurfingutrustning

Klubbens förvaringsplatser ger medlemmarna tillgång till säker förvaring av vindsurfingutrustning. Grönområdet mellan förvaringscontainrarna och strandkanten är perfekt för riggning och det finns alltid gott om utrymme.

3. Tillgång till den mysiga klubbstugan

Du har tillgång till kylskåp, spis, grill, mikrovågsugn och kaffebryggare. Porslin, bestick, och grytor, el, vatten, värme och sophämtning finns också. Allt detta på första parkett vid havet. Klubbstugan totalrenoverades invändigt vintern/våren 2022. Det är garanterat billigare att gå med i klubben än att köpa sig en strandtomt!

4. Omklädning

Uppvärmda separata omklädningsrum finns för damer och herrar.

5. Duschmöjligheter

En kall och härligt uppfriskande dusch finns vid klubbstugans långsida. Här kan du även skölja av våtdräkt, skor och annan utrustning.

6. Toaletter

“Våtrumstoa” finns mellan omklädningsrummen. “Torrtoa” finns i klubbstugan. På föranleden fråga; båda toaletterna är vattenklosetter.

7. Lån av vindsurfutrustning

Medlemmar kan låna klubbens utrustning under lördagsseglingar.

8. Lördagssegling/Klubbsegling

Passa på att delta i vår lördagssurfing. Vi brukar starta säsongen i maj och kör på tills kylan och mörkret tar över på hösten. Vårstäddagen och höststäddagen arrangeras lördagen i vecka 16 respektive vecka 42. Årsmötet hålls tisdagen i vecka 13. Kolla in kalendern för aktuella händelser i klubben.

Som medlem kan du låna utrustning från vår skolcontainer under lördagsseglingen. Denna klubbdag har utvecklats till en given samlingspunkt för nya och gamla medlemmar och är den perfekta mötespunkten efter du gått kurs eller är ny i sporten. Här knyter du nya kontakter i sporten.

Det finns alltid erfarna surfare på plats som mer än gärna hjälper till med allt från hur du riggar dina prylar till nya ”moves” på vattnet, våga fråga! Eftersom vi kör på fast tid så blir det ofta lättvindsurfing och därmed perfekta förhållanden för dig som verkligen vill passa på att utvecklas mellan planingstillfällena. Det finns alltid ett nytt trick att gå vidare med och tro oss… lättvindsurfing kan bli rätt svårt om man vågar utmana sig själv!

En perfekt kombination av fysisk träning, balans och rigghantering. Det är egentligen endast genom lättvindsurfing som du kan bygga upp en riktigt intuitiv känsla för vinden, vågorna och balansen.

Du kommer tacka dig själv när det är dags att planingssurfa.

Vi surfar oavsett om det blåser 4 eller 14 m/s. Det går nästan alltid att vindsurfa!

Antingen har du egen utrustning eller så lånar från skolcontainern om du är en aktsam medlem. Tänk dock på att skolutrustningen inte är anpassad för vindar över 8 m/s. Alltså lånar vi inte ut skolprylarna om det blåser 8 m/s eller mer.

Skolcontainern hålls öppen för klubbmedlemmar, som går eller har gått kurs hos oss tidigare, och som saknar egen utrustning. Detta är nämligen en mycket bra möjlighet att komma vidare med din vindsurfing, få lite tips och bygga upp ditt vindsurfing nätverk.

Klubben har tillgång till en stor grill så passa på att hänga, grilla och gagga tillsammans över en korv med bröd. Var inte rädd att ta eget initiativ, grillen är till för att användas och grillkol och tändvätska finns i klubbhuset. För den som vill göra det lite enkelt för sig går det bra att köpa kanongoda fisk/räkmackor på fiskbryggan (300 meter från klubben) i småbåtshamnen.

9. Rabatt hos Surfspot och OnWater

Medlemmar i  Surf Club Klagshamn har 10% rabatt på www.surfspot.se, undantag rea varor, begagnade varor och paketpriser. Sortimentet kan man hitta under www.surfspot.se. För att erhålla rabatt mailar man sin order till order@surfspot.se och hänvisar till klubbrabatten för Surf Club Klagshamn

Medlemmar i Surfclub Klagshamn erhåller 10% rabatt på ordinarie pris hos OnWater.