Gå vindsurfingkurs i Malmö

Vill du lära dig segla på riktigt? Glöm båten och börja vindsurfa – den mest rena och råa formen av segling!

Har du en gång planat på en vindsurfingbräda är du fast!

Men plana, vad är det?
– Brädan har släppt greppet om vattnet och surfar ovanpå vattnet i 25-30 knop. Du måste ha total kontroll! Adrenalinet och det totala samspelet mellan dig, vattnet och vinden får dig att förstå varför du kommit till denna värld. Du har funnit din nya religion!

Men innan du planar är det några små steg som vi kan hjälpa dig med.

 

Kurser – sommaren 2020! 

Kurserna går v.24 – v.33, men eventuellt längre beroende på väder och tillgång  till instruktörer.

Kurserna hålls måndagar och tisdagar kl. 17 – 20,  vecka 1 och vecka 2, d.v.s. du går kurs måndag och tisdag vecka 1 och fortsätter med kursen måndag och tisdag vecka 2. Då hinner du vila upp dig mellan kursdagarna och får även möjligheten att komma på klubbseglingen på lördagen för att känna den sköna stämningen, surfa, hänga på klubben och träffa andra glada medlemmar.

Alla kursdagar och lördagsseglingar lägger vi in i klubbens kalender.

 

Se kalendern här!

Teori och fikapaus, vindsurfingskolan 2018

Saffra, en av klubbens instruktörer, på väg upp i full planing

Nybörjarkurser 2020:
Efter nybörjarkursen kommer du behärska att vindsurfa från punkt A till B, vända, samt kunna en del om vindförhållanden, säkerhet och hur du kan utvecklas inom vindsurfingen. Nybörjarkursen ska ses som en introduktion till sporten och alla kursdeltagare är därefter välkomna på hela sommarens lördagsseglingar. Om lördagsseglingar läser du i medlemsförmånerna. Nybörjarkursen är också det perfekta alternativet för att få ordning på det du en gång lärt dig!

Lån av skor och våtdräkt ingår och klubben har nya och bra brädor samt riggar för nybörjare.  Du kan vara minst 15 år och 55 kg och skall vara simkunnig och vid god vigör.

Surfclub Klagshamn satsar på kvalitet, därför har vi inte fler än 7 kursdeltagare på två instruktörer 🙂

Kursdagarna kan komma att ändras p.g.a. ogynnsamma väderförhållanden.  Vi tillämpar vindgaranti, d.v.s. går det inte att genomföra kursen så tar vi igen dagen vid ett annat tillfälle.

Alla som går kurs blir medlemmar året ut.

Kurspris: 1400 kr för 4 tillfällen á 3 timmar (OBS. inkluderar medlemsavgiften för hela 2020)

Fortsättningskurser 2020:
För dig som gått nybörjarkursen och är taggad till tänderna och vill fortsätta utvecklas.

Du lär dig bl.a. beachstart, gippa, helitack, upwind 360 etc. och hur du riggar din utrustning optimalt.  Det finns hur mycket som helst att lära så vi utgår från den enskilde deltagaren och tar dig vidare mot att bli en självständig vindsurfare med egen utrustning. Kurserna kommer även här gå på måndagar och tisdagar men anpassas efter nivå och önskemål. Hör av dig till Ove för mer information.

Kurspris: 1400 kr för 4 tillfällen á 3 timmar  (OBS. inkluderar medlemsavgiften för hela 2020).

Privatlektioner 2020:
Det finns möjlighet att boka privatlektioner med egen instruktör som bara fokuserar på dig och din träning. Hör av dig till Ove och berätta vad du vill träna på eller lära nytt så ser vi till att hitta en bra lösning.

Pris: 450:- för 2 timmar.

Du kan även köpa presentkort för alla kurser.

Vid frågor, ring Ove på 0760-910830 eller skriv till ove.lendemar@zoho.com

 

Anmäl dig till kurs här!