Gå vindsurfingkurs i Malmö

Vill du lära dig segla på riktigt? Glöm båten och börja vindsurfa – den mest rena och råa formen av segling!

Har du en gång planat på en vindsurfingbräda är du fast!

Men plana, vad är det?
– Brädan har släppt greppet om vattnet och surfar ovanpå vattnet i 20-30 knop. Du måste ha total kontroll! Adrenalinet och det totala samspelet mellan dig, vattnet och vinden får dig att förstå varför du kommit till denna värld. Du har funnit din nya religion!

Men innan du planar är det några små steg som vi kan hjälpa dig med.

Kurser – sommaren 2024! 

Kurserna går v.22 – v.30, men eventuellt längre beroende på väder och tillgång till instruktörer.

Kurserna hålls enligt följande vid våran klubbstuga:

Måndag och tisdag kl. 17 – 20,  vecka 1 och vecka 2, d.v.s. du går kurs måndag och tisdag vecka 1 och fortsätter med kursen måndag och tisdag vecka 2.

Alternativt onsdagar och torsdagar kl. 17 – 20,  vecka 1 och vecka 2, d.v.s. du går kurs onsdag och torsdag vecka 1 och fortsätter med kursen onsdag och torsdag vecka 2.

Med detta upplägg hinner du vila upp dig mellan kursdagarna och får även möjligheten att komma på klubbseglingen på lördagen för att känna den sköna stämningen, surfa, hänga på klubben och träffa andra glada medlemmar.

Alla kursdagar och lördagsseglingar lägger vi in i klubbens kalender.

Anmäl dig till kurs här!

Teori och fikapaus

En av klubbens tidigare instruktörer, på väg upp i full planing

Nybörjarkurser 2024:
Efter nybörjarkursen kommer du behärska att vindsurfa från punkt A till B, vända, samt kunna en del om vindförhållanden, säkerhet och hur du kan utvecklas inom vindsurfingen. Nybörjarkursen ska ses som en introduktion till sporten och alla kursdeltagare är därefter välkomna på hela sommarens lördagsseglingar. Om lördagsseglingar läser du i medlemsförmånerna. Nybörjarkursen är också det perfekta alternativet för att få ordning på det du en gång lärt dig!

Lån av skor och våtdräkt ingår och klubben har moderna och bra brädor samt riggar för nybörjare. Du ska vara minst 15 år, väga minst 55 kg, vara simkunnig (200 m) och vid god vigör.

Surfclub Klagshamn satsar på kvalitet, därför har vi inte fler än 6 kursdeltagare per kurs.

Kursdagarna kan komma att ändras p.g.a. ogynnsamma väderförhållanden.  Vi tillämpar vindgaranti, d.v.s. går det inte att genomföra kursen så tar vi igen dagen vid ett annat tillfälle.

Alla som går kurs blir medlemmar året ut.

Kurspris: 2400 kr för 4 tillfällen á 3 timmar (OBS. inkluderar medlemsavgiften för hela 2024)

Vid frågor, ring Niclas på 0725850801 eller skriv till nesurfers@gmail.com (lämna ditt telefonnummer när du mailar).

Anmäl dig till kurs här!

Fortsättningskurser 2024:
För dig som gått nybörjarkursen eller vill ha en uppfräschning och är taggad till tänderna och vill fortsätta utvecklas.

Du lär dig bl.a. hur du väljer och riggar din utrustning optimalt, beachstart, gippa, helitack, upwind 360 etc. Det finns hur mycket som helst att lära så vi utgår från den enskilde deltagaren och tar dig vidare mot att bli en självständig vindsurfare med egen utrustning. Kurserna kommer även här gå på måndagar och tisdagar alternativt onsdagar och torsdagar men anpassas efter nivå och önskemål. Hör av dig till Niclas för mer information.

Kurspris: 1900 kr för 3 tillfällen á 3 timmar. Medlem i SurfClubKlagshamn krävs.

Vid frågor, ring Niclas på 0725850801 eller skriv till nesurfers@gmail.com (lämna ditt telefonnummer när du mailar).

Anmäl dig till kurs här!

Privatlektioner 2024:
Det finns möjlighet att boka privatlektioner med egen instruktör som bara fokuserar på dig och din träning. Hör av dig och berätta vad du vill träna på eller lära nytt så ser vi till att hitta en bra lösning. Vi kör privatlektioner för minst 2 personer och upp till 4 personer. Men det går även bra att höra av sig om man är ensam, då pusslar vi ihop dig men någon annan som också är sugen på att lära sig.

Pris: 500:- per person för 2 timmar. Medlem i SurfClubKlagshamn krävs.

Vid frågor, ring Niclas på 0725850801 eller skriv till nesurfers@gmail.com (lämna ditt telefonnummer när du mailar).

Anmäl dig till kurs här!